Продукти за импрегниране

Избор на продукт за импрегниране

Protim E406 осигурява дълготрайна ефективна защита срещу насекоми разрушаващи дървесината и плесени причиняващи гниенето и. Подходящ е за покривни греди, дървени рамки, вътрешни и външни дървени конструкции изложени на влага, които са разположени над земята, както и за обработка на дървени елементи предназначени за боядисване или байцване. Естественият външен вид и мирис на дървесината не се променят. При използване Protim Е406 за външни приложения, дървесината трябва да бъде допълнително обработена с подходящо лаково или друго покритие. Protim E406 е подходящ за всички видове дървен материал и не е корозивен за метали. РАЗРЕЖДАНЕ: Protim E406 концентрат (10) трябва да бъде добре разбъркан,след което се разрежда 1 част от продукта с 9 части вода. ТРЕТИРАНЕ: Извършва се чрез потапяне или обливане.

Celcure C4 осигурявя дърготрайна защита срещу насекоми разрушаващи дървесината и гъби причиняващи гниене. Консервантът намира широко приложение в импрегнирането на строителен материал, подови греди, дървени конструкции и пергули, челни дъски, стрехи, дограма, градински мебели, оборудване за детски площадки, вътрешни дворове, декинг, колове за огради, градински огради, структури за озеленяване и други. РАЗРЕЖДАНЕ: Celcure С4 концентрат се разрежда с вода до получаване на разтвор с концентрация между 1% и 10% ТРЕТИРАНЕ:Извършва се чрез вакуум-високо налягане технология в автоклав.

Celbrite FS2 е водоразтворим консервант на базата на калиев сорбат, който временно предотвратява посиняването и развитието на плесени по дървесината.
Celbrite FS2 предпазва дървесината между фазата на бичене и по-нататъшна обработка.
Celbrite FS2 е консервант за прясна дървесина, която ще бъде обработвана или изсушена след това.
Особено подходящ е за палети, които могат да бъдат и в контакт с хранителни продукти или други подобни стоки. РАЗРЕЖДАНЕ:Celbrite FS2 се разрежда с вода до достигане на концентрация от 10% -20% /за нарязан дървен материал/. ТРЕТИРАНЕ:Извършва се чрез потапяне или обливане.

 

 

 

 

 

 

http://www.protimsolignum.com/osmose-ireland/